background

Covestro

Antwerpen

Kunststoffen

www.covestro.com

www.career.covestro.com

company-logo

Covestro is één van de grootste polymeerproducenten ter wereld. In de Antwerpse haven maken we al meer dan 50 jaar hoogwaardige materialen, zoals de hightech-kunststof polycarbonaat (Makrolon®), en ook aniline en polyether die door andere industrieën tot polyurethaan worden verwerkt. Dagelijks geven onze 850 Covestro-medewerkers het beste van zichzelf.

Onze hoogtechnologische kunststoffen maken auto's lichter, waardoor ze minder verbruiken. Onze schuimstoffen isoleren niet alleen gans je woning, maar ze bezorgen je ook een zalige nachtrust. Innovatie zit in ons DNA. We maakten van de afvalstof CO2 een grondstof, die we omzetten in polyurethaan. Samen verleggen we grenzen, met als ultieme streefdoel... de wereld mooier en beter te maken!

slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
<div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div>

We zijn momenteel op zoek naar nieuw talent!

Ben jij gemotiveerd en enthousiast om mee aan ons verhaal te schrijven? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! We hebben geregeld vacatures voor ingenieurs chemie, elektromechanica en procesautomatisering en zijn ook geregeld op zoek naar nieuwe collega-procesoperators. Maar we hebben ook tal van andere vacatures. Check ze op www.career.covestro.com (klik onderaan op 'join us' en vervolgens op locatie 'Antwerpen) en kom tijdens onze opendeurdag zeker eens langs bij onze collega's van HR!

www.career.covestro.com

Wat valt er te ontdekken?

Je kan tijdens onze opendeurdagen via rondleidingen kennismaken met onze productie. Ook het labo en de bedrijfsbrandweer zetten de deuren voor je open. In onze tent ontdek je hoe onze kunststoffen de mobiliteit en het leven in de toekomst helpen vormgeven en maak je kennis met onze laatste innovaties. De collega's van HR geven je graag ook een woordje uitleg bij onze jobs. En uiteraard hebben we ook aan de kleinsten gedacht! We voorzien kinderopvang en uitgebreide kinderanimatie (zie hieronder voor meer info).

Wist je dat?

Bij Covestro verleggen we grenzen... om de wereld mooier en beter te maken! Zo produceren we sinds kort in onze Duitse vestiging polyurethaan op basis van de grondstof CO2. Je kan tijdens onze opendeurdag een matras testen met schuim op basis van CO2 en je leert er ook alles over polyurethaan isolatie. Bovendien licht de Universiteit Gent je graag toe hoe zij samen met Covestro nog een stapje verder gaan en via een Europees innovatieproject volop werken aan de ontwikkeling van polyurethaan uit rookgassen van de staalindustrie.


Scheldelaan 240
2040 Antwerpen

Bekijk het routeplan


19/05/2019
10:00 - 17:00 (Nederlands)


Er is parkeerplaats voorzien


Huisdieren zijn niet toegestaan


Deze activiteit is gedeeltelijk toegankelijk voor invalide personen


Er is animatie voor kinderen

Uiteraard hebben we ook aan de kleinsten gedacht!

Terwijl de ouders op bedrijfsbezoek gaan, kunnen kinderen jonger dan 8 jaar terecht bij onze 'bewaakte' kinderopvang, waar ze uitgebreid geanimeerd zullen worden. Met onze kids-rally dagen we de kleinste bezoekers uit om doorheen het programma allerlei proeven af te leggen. Wie slaagt, krijgt bij het buitengaan een leuk cadeautje. Bij de brandweer kunnen kinderen zelf even in de huid van een brandweerman kruipen en ook onze HR-collega’s bieden in de tent leuke spelletjes aan. Als kers op de taart voorzien de jongeren van KVCV (de Koninklijke Vlaamse Chemievereniging) in onze catering-zone een heus kids-lab, waar kinderen naar hartenlust kunnen experimenteren met chemie!


Er zijn kledingvoorschriften van toepassing

Voor wie mee op bedrijfsrondleiding gaat, voorzien we een veiligheidshelm en veiligheidsbril.

Bedankt aan alle bezoekers die aan deze activiteit hebben deelgenomen!