background

Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging

Antwerpen

Chemie, Onderwijs, Opleiding, Attractie

https://kvcv.be

company-logo

De Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) is reeds meer dan 75 jaar actief en richt zich tot iedereen met een interesse voor chemie en life sciences. Ze heeft tot doel een brug te vormen tussen chemici, bedrijven, onderwijsinstellingen en het publiek. Wij organiseren enerzijds lezingen, bedrijfsbezoeken, studiedagen en congressen en anderzijds verzorgen we onder meer chemische proeven voor kinderen tijdens de jaarlijkse Dag van de Wetenschap, kennismakingslabo’s voor studenten en de Wetenschapsquiz.

slide-image-1
slide-image-1
<div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div>

Wat valt er te ontdekken?

Als vereniging ondersteunen we het Ontdekkingsweekend van de chemie & life sciences graag door kinderen warm te maken voor ons vak via workshops en demo’s.

Je kan ons op 19 mei terugvinden op de site van chemiebedrijf Covestro en je kan hier samen met ons je eigen tandpasta maken, je verdiepen in de wetenschap van superslijm, je eigen kleurrijke cupcake ‘groeien’, de eigenschappen van Oobleck ontdekken en zelfs eens een raket lanceren! Neem nadien je zelfgemaakte producten mee naar huis en gebruik ze naar hartenlust.

Tot snel!


COVESTRO - Scheldelaan 240
2040 Antwerpen

Bekijk het routeplan


19/05/2019
10:00 - 17:00 (Nederlands)


Er is parkeerplaats voorzien


Huisdieren zijn niet toegestaan


Deze activiteit is gedeeltelijk toegankelijk voor invalide personen


Er is animatie voor kinderen

Je eigen tandpasta maken, je verdiepen in de wetenschap van superslijm, je eigen kleurrijke cupcake ‘groeien’, de eigenschappen van Oobleck ontdekken en zelfs eens een raket lanceren!

Bedankt aan alle bezoekers die aan deze activiteit hebben deelgenomen!