background

#LANXESSopendeur op zondag 19 mei, Ketenislaan 2 in Kallo.

Gps: N 51°16’45” – E 4°18’28”

LANXESS maakt in de Antwerpse haven, in Lillo en Kallo, tussenproducten voor zijn hoogtechnologische plastics, die in voertuigen worden gebruikt. Auto’s worden zo lichter en verbruiken minder. Voorts worden er rubberchemicaliën gemaakt die bijvoorbeeld autobanden een langer leven geven.

Wereldwijd biedt LANXESS een heel breed productenpallet. We maken kleurstoffen voor de bouwindustrie, zorgen dat leder duurzaam wordt gelooid. Zuiveren water zodat het drinkbaar wordt. Zijn de productreferentie in de strijd tegen varkenspest en vogelgriep. Bieden smeermiddelen aan voor het hardste of fijnste werk, om motoren te laten lopen of windmolens draaien.

slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
<div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div>

We zijn momenteel op zoek naar nieuw talent!

LANXESS is op zoek naar collega’s die in team willen werken en van elkaar leren. Het maakt niet uit of je een specialist bent, een productiemanager of een procesoperator. Als de chemie er is, kunnen we samen veel bereiken. Voor een uitdagende en innovatieve job in een stabiel en internationaal bedrijf. Je kan er samenwerken in teams van zowel jonge als ervaren medewerkers. LANXESS biedt een interessant en best ruim salarispakket.

Jouw toekomstige job: Procesoperator, Mechanieker, Technieker Elektrotechnieken & Procesautomatisering, Laborant, Productie-ingenieur, Onderhoudsingenieur, Logistiek Operator, Medewerkers Glasvezelproductie, Ingenieur Elektrotechnieken & Procesautomatisering.

Meer op:

http://lanxess.be/nl/jobs-career-belgium/

Wat valt er te ontdekken?

De collega’s stellen – met foto’s, technische schema’s en geanimeerde presentaties – hun dagelijks werk voor. Wie op zoek is naar een boeiende job in de chemie kan terecht op de HR-stand in onze reuzentent. Waar we ook twee belangrijke partners te gast hebben: Universiteit Antwerpen Departement Chemie en het Havencentrum.

Voorts loopt de Grote Wetenschapsshow en de Show Geniaal Chemicaal. En is er heel wat kinderanimatie. Net buiten de tent krijg je met de Skywatch, vanop zowat 40 meter hoogte, een uniek zicht over de haven, de rivier en onze sites. Onze twee sites bezoeken kan met een busrit in Kallo of in Lillo.

Natuurlijk is er een hapje en een drankje. En deel meteen al je leuke foto’s op sociale media met #LANXESSopendeur.

Wist je dat?

Veiligheid de absolute topprioriteit is in de chemische industrie, zowel voor de werknemers als voor de bezoekers. Je houdt je dan ook tijdens het bezoek aan de huisregels van de onderneming. In het kader van de veiligheid kunnen bezoekers geweigerd worden.

Privacy: wij hechten veel belang aan het beschermen van de privacy van onze bezoekers. En handelen daarbij zoals voorzien in de toepasselijke privacywetgeving, met inbegrip van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG - GDPR). Tijdens het event wordt er op verschillende plaatsen gefotografeerd en gefilmd. Als je niet in beeld wil komen, geef dat even uitdrukkelijk aan.

Zo’n 70 collega’s de handen uit de mouwen steken op onze #LANXESSopendeur


Ketenislaan 2
9130 Kallo


19/05/2019
10:00 - 18:00 (Nederlands)


Er is parkeerplaats voorzien


Huisdieren zijn niet toegestaan


Deze activiteit is gedeeltelijk toegankelijk voor invalide personen


Er is animatie voor kinderen

Veel te veel om allemaal op te noemen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen met hun ouders onze site in Kallo of Lillo bezoeken met de bus.

In de tent loopt de show Geniaal Chemicaal en De Grote Wetenschapsshow. Zowel in de grote tent als in kleine tentjes kan je zelf heel plezant en superveilig “chemie” ontdekken: elektrisch slijm maken, schilderen met een ei of bloem. Of je eigen frambozenparels (snoepjes), rakettendrank en shampoo maken.

Ook de Universiteit Antwerpen Departement Chemie en het Havencentrum hebben een aantal verrassingen in petto.

En je kan je laten schminken. Wat dacht je van een glittertattoo?

De jonge benen en armen strekken kan op de springkastelen.

Bedankt aan alle bezoekers die aan deze activiteit hebben deelgenomen!