background

Technopolis

company-logo

Technopolis is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 van alles over wetenschap en technologie komen ontdekken. Technopolis is géén museum, maar een doe-centrum! Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen.

slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
<div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div>

Wat valt er te ontdekken?

Trek je labojas en handschoenen aan, zet een veiligheidsbril op je neus en ga als een echte wetenschapper aan de slag in het Lab van Technopolis! Workshop Bloedbedrog! (10+) Hoe ontmasker je een sporter die EPO neemt? Door een bloedanalyse! Je krijgt van ons 4 stalen met nepbloed - Glibberwormen maken (10+) Doe mee aan dit originele proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis! - Drijvende tekening (8+) Teken met een stift op een bord en ontdek hoe je jouw tekening kan laten drijven. - Het geheim van de zwarte stift (8+) Ontdek of zwart echt wel een kleur is ! - Jouw eigen DNA (10+) Wat is DNA nu eigenlijk, welke functie heeft het en... hoe maak je DNA met het blote oog zichtbaar? Openingsuren Lab: 10u30- 12u en 13u-16u. Grijp ook de kans om de nieuwe Mendelejev-game in Technopolis uit te proberen! Bundel krachten met een tweede gamer en speur samen de ruimte af op zoek naar de elementen in alledaagse voorwerpen. Ben jij snel genoeg om ze allemaal te verzamelen?

Wist je dat?

Gefascineerd door chemie? Dan heb je geluk, want in 2019 viert Technopolis het hele jaar door het jaar van de chemie! Zet je schrap voor een mengeling van knallers, explosieve experimenten en – nog meer dan anders – bijzonder interessante ‘materie’! Goeie tip: abonneer je op het YouTube-kanaal van Technopolis en volg #hetjaarvandechemie op sociale media!


Technologielaan 1
2800 Mechelen

Bekijk het routeplan


18/05/2019
10:30 - 16:00 (Nederlands)
19/05/2019
10:30 - 16:00 (Nederlands)


Er is parkeerplaats voorzien


Huisdieren zijn niet toegestaan


Deze activiteit is volledig toegankelijk voor invalide personen


Deelnemers van deze activiteit moeten minstens 8 jaar oud zijn

Bedankt aan alle bezoekers die aan deze activiteit hebben deelgenomen!