background

Universiteit Antwerpen

company-logo

Het Departement Chemie maakt deel uit van de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en omvat zeven onderzoeksgroepen.

Naast hoogstaand onderzoek staat het verzorgen van kwaliteitsvol onderwijs op maat van de studenten centraal in het Departement Chemie. In ons onderwijs komen alle aspecten van de chemie aan bod en is er een sterke interactie tussen onze opleiding en het (chemische) bedrijfsleven. Je kan kiezen voor een onderzoeksstage in een bedrijf of een studieverblijf in het buitenland.

Het wetenschappelijk onderzoek binnen de chemie is zeer sterk uitgebouwd en dit op een internationaal competitief niveau. Verschillende onderzoeksgroepen binnen het departement zijn koplopers in hun vakgebied.

slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
slide-image-1
<div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div><div class="swiper-slide pb-5">Slide</div>

Wat valt er te ontdekken?

Een aantal onderzoeksgroepen van de UAntwerpen Departement Chemie stellen er hun werk innovatief onderzoek voor op de site van LANXESS. PLASMANT doet onderzoek naar plasma en plasma-oppervlak interacties via experimenten en computermodellering. met toepassingen in de geneeskunde en als deeloplossing voor het klimaatprobleem. Dankzij AXES worden antibiotica, fenolen en drugs sneller en meer accuraat opgespoord en kunnen eeuwenoude schilderijen nauwkeuriger gerestaureerd worden. LADCA ontwikkelt nieuwe materialen of past bestaande materialen aan voor allerhande toepassingen waaronder sorptie, katalyse en scheiding.

De jongere bezoekers kunnen de magische wereld van de chemie ontdekken door bijvoorbeeld zelf snoepjes te maken of te schilderen met een ei.


LANXESS - Ketenislaan 2
9130 Kallo


19/05/2019
10:00 - 18:00 (Nederlands)


Er is parkeerplaats voorzien


Huisdieren zijn niet toegestaan


Deze activiteit is gedeeltelijk toegankelijk voor invalide personen


Er is animatie voor kinderen

De jongere bezoekers kunnen de magische wereld van de chemie ontdekken door bijvoorbeeld zelf snoepjes te maken of te schilderen met een ei.

Bedankt aan alle bezoekers die aan deze activiteit hebben deelgenomen!